fbpx
Bebi kolica

Kunert Silver 3 u 1 kolica

Pre par dana sam dobila pitanje naše čitateljke za Kunert Silver model kolica. Često sam planirala baš da pišem o ovom modelu, ali nekako nije dolazio na red. Kroz prethodne blogove sam pisala koliko smatram da težina kolica ne treba da bude presudna, da je važnije da je bebi udobno i tome slično, ali Kunert Silver kolica su sa sportskim sedištem teška čak 14 ili 15 kg. Ako se ja pitam, ovog trenutka su precrtana sa liste za razmatranje kupovine – IKADA! Ali, hajde da razložimo sve i probamo da nađemo one kojima bi odgovarala i za koga su namenjena.

kunert

Kunert kolica su se u Srbiji pojavila pre par godina, marketinška kampanja je odlično urađena, sa akcentom na povoljnu cenu, i po mnogim forumima, a i na ulicama primetila sam mame koje voze svoje bebe u njima, uglavnom u korpi za novorođenče. Posle par meseci, broj onih koje sam sretala se odokativnom metodom smanjio za bar 60% sa bebama koje sede u sportskom sedištu. Verujem da su odustali i prešli na neka lakša kolica.

Izgled Kunert Silver kolica

Ne smatram da su ova kolica estetski previše lepa, mada to je stvar ukusa, pa sigurno ima onih koji su oduševljeni. Prednost je što imate mogućnost velikog izbora boja, kod nas je u ponudi čak 37 različitih dezena. Međutim, kada smo kod dezena, materijal kolica je malo lošijeg kvaliteta. Nisam sigurna kolika je izdržljivost kod dugog korišćenja, ali mislim da nije baš previše prijatan. Svakako to i sami možete primetiti, ako u prodavnici gledate kolica. Takođe ćete primetiti i da je cena na uštrb fine zavšne obrade plastike i kvaliteta rama (otuda i težina kolica).

kunert5

Drške na kolicima su spojene što je prednost za upravljanje, međutim, težina i glomaznost im ne dozvoljava baš lako kretanje. Postoji mogućnost podešavanja ručki po visini.

Točkovi su veoma veliki, na naduvavanje što osigurava udobnost za bebu. Raspitajte se o dostupnosti rezervnog dela, tj točka, jer uvek postoji mogućnost da probušite točak. Sa ovakvim točkovima nećete imati problem kretanja po različitim terenima i to je velika prednost. Točkovi imaju mogućnost skidanja, da biste mogli da ih smestite u gepek, na primer.

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

Sportsko sedište je prilično prostrano, ali i glomazno. Može se okretati i u smeru vožnje, kao i da beba gleda u mamu. Ima napred prečagu i 5 tačaka zakopčavanja. Držač za noge se podešava, kao i naslon sedišta.

Korpa za odlaganje stvari je veoma prostrana, nema veliku nosivnost, jer nije dodatno ojačana. Ali je više nego dovoljna za odlaganje postrebnih stvari.

kunert3

Korpa za Kunert Silver kolica

Korpa je namenjena za bebu od rođenja do 13 kg. Prednost je što je veoma prostrana. Ima funkciju kolevke (spominjali smo je već kod Cam modela), kao i mogućnost podešavanja naslona za glavu.

Sklapanje Kunert kolica

Kod sklapanja kolica je potrebno skinuti sedište, korpu ili auto sedište. Sklapa se samo ram u kocku. Ram ostaje prilično glomazan, a pored morate smestiti i sedište odvojeno.silver.jpg

Dimenzije i težina Kunert Silver 3 u 1 kolica

Dimenzije rama: 62 x 39 x 96 cm Težina rama: 10kg

Dimenzije sedišta: 35 x 90 x 17 cm Težina sedišta: 5 kg

Dimenzije korpe: 35 x 77 x 20 cm Težina korpe: 5kg

Dimenzije i težina auto sedišta nisu nigde data.

Na sajtu proizvođača KLIK možete naći da je težina kolica 14kg. Međutim, težina rama je na više mesta, kao i tom sajtu naznačena 10kg, a težina sedišta i korpe po 5 kg. Što je težina kolica 15 kg. Svakako čak i težina od 14kg je preterana, jer se težina kolica sa sportskim sedištem kreće u proseku između 8 i 10.5 kg. Računajte da uz težinu kolica dolazi i težina bebe, a zatim i torpa sa stvarima zakačena za kolica, kao i namirnice koje kupite koje će stajati u korpi za odlaganje.

kunert6

Ko se odlučuje za Kunert kolica?

Kao što već rekoh, reklama je odlično osmišljena kod nas. Mnogi roditelji nisu razmišljali da ta kolica treba nositi, da treba računati i na bebinu težinu koja će se povećavati, naravno, da ih treba spakovati u lift ili gepek.

Ukoliko živite u zgradi sa malim liftom, nemate veliki automobil ili imate stepenice, nikako ne treba da se odlučite za ova kolica.

Kunert Silver 3 u 1 kolica su pogodna za roditelje koji žive u kući ili prizemlju, gde neće imati potrebu da ih nose, za one koji ne planiraju često da ih pakuju u automobil ili imaju problem po centru većeg grada, gde su uski trotoari ili ih nema. Za one koji žive u području gde nema asfalta ili je kamenit put, pesak, onda su takođe dobar izbor.

Cena Kunert Silver kolica

Cena kolica je 279 evra ili nešto preko 34.000 dinara. Predstavljena je kao veoma povoljna, ali u odnosu na mnoge modele može se reći da je prosečna obzirom na skroman kvalitet koji nude.

kunert 2

Šta dobijate uz Kunert Silver 3 u 1 kolica?

  • Sportsko sedište,
  • Ravna korpa,
  • Auto sedište,
  • Torba za bebine stvari,
  • Navlaka za kišu,
  • Mreža protiv komaraca,
  • Muf za noge.

Rezime

Prednosti Kunert Silver kolica

– veliki točkovi koji se rotiraju,

– svi dodaci koji su vam potrebni od rođenja do treće godine,

– prostrana korpa za odlaganje,

– cena,

– podesive ručke po visini.

Mane Kunert Silver kolica

težina kolica,

– kvalitet materijala i završne obrade,

– sklapanje kolica,

– zastareo način sklapanja i materijala.  

Kunert Silver – iskustvo korisnika

Kada sam objavila tekst na društvenim mrežama, pojavili su se komentari korisnika, pa sam odlučila da ih dodam u tekst. Otprilike se poklapaju sa navedenim. Udobnost kolica niko ne spori, ali je pakovanje u automobil (čak i onaj sa većim gepekom) veoma zahtevan poduhvat. Kolica zauzimaju previše mesta.

Drugo što se navodi kao mana je to da se točkovi, ukoliko nisu zakočeni da se krećete pravolinijski, rotiraju nezavisno jedan od drugog i time otežavaju kretanje dodatno. Ovo je rešeno kod Bebetto Murano kolica.

Tamara Petkovi 1

Save

Save

Save

Reklame

Related Articles

Back to top button